Kontion asuntomessutalo puurakenteisten paras

Asuntomessukohde nr 14 Kontio Laajaranta
Asuntomessukohde nr 14 Kontio Laajaranta

Kaupunkitaajamaan suunniteltu selkeälinjainen hirsitalo, Kontio Laajaranta (kohde 14), nousi Jyväskylän Asuntomessujen Paras talo 2014 -äänestyksessä kolmanneksi. Koko äänestyksessä ensimmäiseksi sijoittuneen kivitalon ja toiseksi tulleen kerrostalokohteen jälkeen Kontion moderni hirsitalo oli messukävijöiden mielestä ehdottomasti paras puurunkoinen talo.

Lisäksi Kontio Laajaranta voitti Hyvä Puhtaus -lehden asiantuntijaraadin valitsemana Hoidettavuudeltaan Paras Talo –tittelin.

Äänestäjiltä Kontion moderni hirsitalo sai kiitosta hyvistä rakennusmateriaaleista sekä valoisuudestaan, joka korostui oleskelutilojen isojen maisemaikkunoiden ansioista. Kontio Laajarannan rakennuttajat Kalevi ja Liisa Laajisto ovat erittäin tyytyväisiä valintaansa.

Laajarannan onnellinen rakennuttajapariskunta Kalevi ja Liisa Laajisto
Laajarannan onnellinen rakennuttajapariskunta Kalevi ja Liisa Laajisto

Kontio hirsirakentajien suosikki

Kontiotuote Oy on maailman suurin hirsitalovalmistaja, joka kuuntelee jatkuvasti asiakkaitaan toteuttaakseen entistä parempia hirsitalounelmia asiakkailleen. Asuntomessujen lehdistötilaisuudessa Kontion kotimaan markkinointipäällikkö Raimo Louhimaa kertookin, että omakotitaloja rakentavat perheet kiinnittävät talovalinnoissaan huomiota asumisen terveellisyyteen, arkkitehtuuriin ja rakennusteknisiin ratkaisuihin.

”Hirren ylivoimainen ekologisuus ja hyvä sisäilma ovat jo useimpien rakentajien tiedossa, mutta myös talon kaunis ulkonäkö, tilojen toimivuus ja sisustusratkaisut vaikuttavat valintaan. Messutalomme suunniteltiin näistä lähtökohdista. Halusimme esitellä modernin, toimivan ja selkeälinjaisen kaupunkihirsitalon”, Louhimaa sanoo.

Kontio Laajaranta on toteutettu 243 mm paksulla lamellihirrellä ja nurkkaratkaisuna on käytetty Kontion City-nurkkaa, jonka avulla rakenteista saatiin erityisen tiiviitä.

”Talon arkkitehtuuri on suunniteltu kaava-alueita silmällä pitäen. Halusimme samalla tuoda hirsiomakotitalojen laajaan mallistoomme lisää moderneja vaihtoehtoja perinteisten rinnalle”, Kontion myynninedistämispäällikkö Olavi Kujanen toteaa.

”Kontio Laajaranta on parhaillaan myytävänä ja voimmekin turvallisin mielin luvata, että tulevat asukkaat saavat suurta yleisöä ihastuttaneesta talosta korkealaatuisen ja toimivan kodin”, Kalevi Laajisto toteaa.

Jos olet kiinnostunut kohteesta, ota yhteyttä Jyväskylän alueen Kontio-myyjääsi Kalevi Laajistoon kalevi.laajisto(a)kontio.fi tai 0400 636 873.

Sisustuksessa luonnonmateriaaleja

Hyvistä rakennusmateriaaleista ja valoisuudestaan kiitosta saaneen 133-neliöisen Kontio Laajarannan on sisustanut sisustussuunnittelija Kirsi Valanti.

Kontio_hirsitalo_Jyväskylän Asuntomessut_sisä3

Yksikerroksisessa hirsitalossa on neljä huonetta, keittiö ja saunaosasto, jotka on jäsennelty toimivaksi kokonaisuudeksi. Isojen maisemaikkunoiden ansiosta väljät oleskelutilat ovat valoisia ja ilmavan korkeita.

Kontio_hirsitalo_Jyväskylän Asuntomessut_sisä6

Saunaosasto sijoittuu omaan rauhaansa rakennuksen toiseen päätyyn ja sieltä, kuten oleskelutiloistakin, on yhteys ulos terassille ja puutarhaan. Vanhempien makuuhuoneen sijainti lähellä peseytymistiloja ja reilun kokoista kodinhoitohuonetta lisää arjen sujuvuutta.

Kontio_hirsitalo_Jyväskylän Asuntomessut_sisä4

Sisustuksen tavoitteeksi asetettiin ekologisuuden ohella selkeys, suomalaisuus ja ajaton tyylikkyys. Kirsi Valanti sanoo arvostavansa hirren vaakaraitojen ja puukuvioiden muodostamaan vahvaa visuaalista elementtiä, joka luo luonnonmukaisen taustan muulle sisustukselle. Kaunis puu kaipaa hänen mielestään rinnalleen rauhoittavia värejä ja levollisia pintamateriaaleja.

Kontio mukana ensi kesän Vantaan asuntomessuilla

Kontio jatkaa modernia linjaa myös seuraavissa messutaloissaan. Ensi vuonna Vantaalla järjestettävillä asuntomessuilla nähtävä mallitalo edustaa sekin arkkitehtuuriltaan selkeää tyylisuuntaa. Seuraa blogia ja käy tykkäämässä Kontiosta Facebookissa, niin pääset kurkkaamaan tulevan messutalon rakennusvaiheisiin.

 

 

 

Lue kaikki artikkelit aiheesta Jyväskylä 2014 Asuntomessutalo